Hajom/Björketorp

Referat: Toarpsalliansen - Hajom/Björketorp

Toarpsalliansen A - Hajom/Björketorp 5-3
Det är så roligt med fotboll när två lag möts och båda lagen bjuder upp till ett kreativt och fartfyllt spel, där man VILL spela fin fotboll.
Så var det när TA mötte H/B på Gårdavallen igår. Ett böljande spel, med chanser från båda håll och två anfallsglada lag som ville vinna denna viktiga match.
Vi startade matchen starkt och Hanna skapade den första farligheten redan i den andra minuten, men målvakten plockade rutinerat avslutet.
I den 8:e minuten får vi en ny chans då vi vinner boll på högerkanten, skickar en crossboll som ytterbacken Elsa är snabbast fram till. Elsa spelar Hanna som vänder upp och skickar en långboll mot mål. Från mitten på offensiv planhalva får Hanna se hur hennes fina boll seglar in i bortre... 1-0!
2-0 kommer i den 14:e minuten, då Hanna skapar ett inkast högt upp i plan. Emelie vinner bollen, spelar vidare till Elin D. Sandra har hittat en jätteyta framför mål, ropar till sig bollen och kan snyggt placera bollen på målvaktens högra sida. Smakstart!
Nu blir vi lite bekväma och släpper in H/B i matchen. Vi försvarar oss bra, men tappar dem lite på mittplan ibland. Det är där deras rutinerade spelare nr 12 och 18 utnyttjar lägena och sätter både 2-1 och 2-2 på långbollar.
Vi ger oss inte. Med 10 minuter kvar i första vinner vi boll i backlinjen, spelar upp den bra genom laget till Elin högst upp. Elin går själv igenom 3-4 motståndare och skickar in bollen bakom målvakten. 3-2 och med det resultatet går vi till halvtidsvila.
Andra halvlek är lika jämn, båda lagen skapar snabbt några farligheter, men vi får vänta till den 64:e minuten då Elin Å snappar upp en inspark från målvakten, dribblar sig förbi - målvakten räddar! Elin tar returen.... och utökar vår ledning till 4-2. Starkt!
Vi släpper in H/B ytterligare en gång. På vår vänsterkant tappar vi en snabb spelare som kan sätta en reducering med bara 12 minuter kvar. Därefter är det lite nerv i matchen och puls på alla i publiken..
Sista tjugo, reduceringsmålet till trots, är det nog ändå vi som orkar lite mer. H/B jagar en kvittering, men det är sega ben och många orkar inte riktigt trycka ut i steget. Vi kan spela oss ur många situationer och vi ligger också på för ytterligare ett mål. Som kommer efter ett långt anfall där bollen varit lite överallt och H/B:s försvar inte orkade jaga. Vi spelar runt bollen, till slut får Elsa den, lägger tillbaka den, får den igen och sätter då dit foten till matchens totalt femte långboll över målvakt - snyggt och helt otagbart!
Segern idag är rättvis. Vid vårens möte förlorade vi rättvist med uddamålet (2-1) och idag vann vi lika rättvist. Vi skapade många fina lägen, tillräckligt för att kunna göra ytterligare 2-3 mål. Laget känns mer och mer stabilt och harmoniskt för varje match. Vi har en stabil centrallinje som vågar hålla boll, läser spelet bra och vinner mycket närkamper. Detta i kombination med den otroliga löpvilja som finns på våra ytterkanter...
Yttermittfältarna och ytterbackarna gjorde en fantastisk match idag. De springer gång på gång ifrån sina motståndare och skapar farligheter och våra forwards är ständigt i rörelse och oroar backlinjer..
Denna gång vinner vi mycket på löpviljan och rörelse utan boll. H/B är ett passningsskickligt lag som oftast sätter sina passningar och mottagningar perfekt och jag misstänker att de ofta kan trötta ut sina motståndare på det viset. Men inte oss. Inte denna gången.
Stort tack till publiken. Vi räknade till minst 75 personer och är oerhört glada att ni kommer och stöttar!